Gewichtsconsulente en Leefstijlcoach

Over mij

 

Mijn naam is Elvira Pepic. Oorspronkelijk kom ik uit Montenegro. Ruim 20 jaar woon ik in het buitenland waarvan de langste tijd in Nederland. Al van jongs af aan wist ik dat ik niet in mijn land zou blijven ondanks dat het een heel mooi land is met stranden, bergen en vriendelijke mensen. Ik wilde altijd meer ontdekken en kennis opbouwen. 

Gezonde leefstijl was voor mij altijd vanzelfsprekend. Ik groeide op in een Mediterraans strandstadje.
Ik herinner me dat ik als 9 jarig meisje met mijn vriendinnetje met blote voeten in de druiven ging stappen om wijn te maken. Samen druiven plukken, aardappelen, mais , pompoen en veel andere soorten groenten  kweken, kortom allemaal gezond en biologisch. De hele vroege aanraking met gezonde voeding en kennis van de producten vond ik ontzettend fascinerend. 

 

Op twintig jarige leeftijd maakte ik de sprong naar het westen en zag een hele andere leefstijl. Weinig mensen maken tijd voor elkaar en ook weinig tijd voor gezond koken. Ik zag kant en klaar producten waarvan ik niet wist wat ik er mee moest. De smaak was totaal anders en ik zag veel mensen met overgewicht.

Op zoek naar een goede plek en stabiliteit besloot ik in Nederland te blijven waar ik mijn man ontmoette. Helaas werd hij ziek en overleed hij aan kanker, ontstaan als gevolg van een voedsel allergie (Coeliakie). Ik bleef achter met twee dochters die ook dezelfde voedsel allergie bleken te hebben. Leergierig als ik ben verdiepte ik me in deze darmziekte. 

Nu vijftien jaar later als ervaringsdeskundige gaat het heel goed met de meiden met af en toe moeilijke momenten waar ik de vraag hoorde: Waarom wij mama, moeten anders eten en levens lang een glutenvrij dieet volgen.
Toch hebben we geleerd en geaccepteerd dat het niet anders kan en niet anders is.

Door alle ervaringen en opgedane kennis in voeding en gezonde leefstijl is er een passie voor dit vak ontstaan. Ik wilde ook voor anderen iets kunnen betekenen.
Nu als gediplomeerde gewichtsconsulent en leefstijlcoach, aangesloten bij BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland) kan ik jou  op deskundige wijze helpen als je worstelt met je eigen gewicht, leefstijl of voedselallergie. 

Na alle gebeurtenissen en ervaringen in mijn leven kijk ik op een positieve manier terug. Als coach en als mens ben je eigenlijk nooit uitgeleerd. Er is altijd een weg en oplossing. Er doorheen gaan is uiteraard het moeilijkste. Je moet er wel open voor staan om in te zien om je best te doen voor niemand anders maar eerst voor je zelf. De rest komt wel.

Ik ontvang je graag in mijn praktijk.

Liefs,

Elvira