Gewichtsconsulente en Leefstijlcoach

Mijn werkwijze

Ik denk dat we allemaal ervaringsdeskundige zijn op bepaalde gebieden of gebeurtenissen in ons leven. Soms raken we onze weg kwijt en weten we even niet hoe we verder moeten. Dat is menselijk. Dat kan en dat mag.

Als gediplomeerd gewichtsconsulente ga ik samen met u bekijken hoe het zit met uw voedingspatroon, eetgewwonte en wensen.
En als gediplomeerd leefstijlcoach kan ik u helpen om inzicht te krijgen in uw levensituatie en dit samen met u te veranderen als dat nodig is zodat u betere keuzes kunt maken in uw voeding, beweging en uiteraard uw leefstijlsituatie.

Een glas wijn, een stukje taart etc. hoort er bij, daarom vind ik het zeer belangrijk dat plezier in consumeren van eten niet weggestreept moet worden. Eten is wat mij betreft en hoe ik het zelf ervaar: leven dus iets van we ten eerste nodig hebben ten tweede genieten, plezier en het brengt mensen bij elkaar dus verbinding. Het is wat ik zelf heb meegekregen van mijn mediteraanse opvoeding. Ik weet namelijk ook dat iedereen anders in elkaar zit. Daarom ga ik u als client zorgvulding begeleiden en gaan we samen een plan op maat maken.
Het is inderdaad een grote MAAR en wat ik daar mee bedoel, dat het wel belangrijk is, en verschil maakt HOE we met eten omgaan.

Ik ben altijd gefascineerd geweetst in het gedrag van mensen en zeker in mijn eigen gedrag. Bijvoorbeeld: waarom we die extra schep eten in ons bord doen, ook als we eigenlijk niet dat hongergevoel hebben. Waarom negeren we het signaal terwijl ik er van overtuigd ben dat ons lichaam voortdurend aangeeft dat we dat extra stukje cake niet nodig hebben.

Tijdens ons kennismakingsgesprek zal ik graag naar uw verhaal luisteren en zal ik u uitleg geven wat u van mij kan verwachten en gaan we afspreken hoe we het verder gaan doen. 

Op vervolggesprekken zal een voedingsanamnese plaatsvinden. Metingen zoals BMI, middelomvang , vetpercentage, spiermassa,-
visceralevet, BMR (energiebehoefte) en gaan we samen uw voedingsdagboek bespreken.

Er is natuurlijk altijd meer te bespreken, waar natuurlijk ook aandacht aan kunnen besteden. Bijvoorbeeld omgaan met bepaalde situaties als verjaardagsfeestjes, uitgaan of vakantie waar de verleiding tot meer eten groter is. Etiketten lezen enzovoort. 

Overweegt u dat ik uw personal coach mag worden of heeft u meer vragen dan zal ik u graag te woord staan.